Case Visit Finland / Figge

Lähtötilanne ja tavoitteet

Ruotsalaisten vapaa-ajan matkustus Suomeen on ollut aina lähes olematonta. Syyt matkustaa Suomeen ovat pääsääntöisesti olleet joko sukulaisten ja ystävien tapaaminen tai liikematka. Suomen ei koeta myöskään eroavan riittävästi Ruotsista, jotta lomamatka olisi vaivan tai rahan arvoinen.

Nykyisin Suomi ja varsinkin sen suurimmat kaupungit ovat kuitenkin jotain aivan muuta. Suomi on trendikäs matkakohde ja sijoitumme kansainvälisissä matkakohdevertailuissa aivan kärkipäähän. Usein vieläpä korkeammalle kuin ruotsi.

Kampanjan tavoitteeksi muodostuikin lisätä ruotsalaisten vapaa-ajan matkustusta Suomeen ja ensisijaisesti hyvien yhteyksien päässä oleviin kaupunkeihin, ensimmäisessä vaiheessa Helsinkiin.

Ratkaisu

Päätimme kertoa uudesta ja urbaanista Suomesta sekä asioista, joista Ruotsissa ei vielä tiedetä. Halusimme tehdä perinteisestä poikkeavaa matkailumainontaa ja näin syntyi Figge.

Figge on Suomessa syntynyt aktiivinen ja urbaani elämäntapa, jossa ei jäädä sohvalle nököttämään, vaan puhalletaan tuoksykynttilät sammuksiin ja otetaan kaikki irti kaupungin ja sen lähiympäristön tarjoamista iloista. Tapahtumista, festivaaleista, ravintoloista, kulttuurista, puistoista… Helposti tänne matkaten ja laadukkaasti majoittuen.

Markkinointiviestintää varten tarvittiin vielä tarina. Kampanjan keskiössä oli kahdeksanosainen, juonellinen nettivideosarja, jonka vetonaulaksi valittiin ruotsalaisten hyvin tuntema ja pidetty koomikko Thomas Järvheden.

Thomas, jonka omakin käsitys Suomesta oli kanssaruotsalaistensa kaltainen, lähti selvittämään syytä Suomen menestykseen matkailumarkkinoilla. Tutustuessaan nyky-Suomen valloittavaan tarjontaaan pääkaupunkiseudulla hän joutuu kerta toisensa jälkeen kumoamaan omat ennakkokäsityksensä Suomesta ja suomalaisista.

Useissa kanavissa jaeltujen videoiden, taktisen displaymainonnan ja hakukonemarkkoinoinnin lisäksi PR:llä oli vahva rooli viestinviejänä ruotsalaisessa mediassa sekä vaikuttajaviestinnän kautta.

Tulokset

  • Vuoteen 2016 verrattuna ruotsalaisten yöpymiset lisääntyivät kesäkuussa 10 % ja heinäkuussa 10.3 %
  • Kampanjan videoita katsottiin loppuun saakka 1,9 miljoonaa kertaa. Se on yli kaksi vuotta, eli 48 317 tuntia Helsinki-matkailun parissa
  • Kampanjan mainokset ja muut sisällöt saivat yli 13 miljoonaa näyttökertaa

Lisätietoa

Oskari Liimatainen
oskari.liimatainen@n2.fi
+358 40 771 3137